O nama

Trio fantastiko čine Alma i Denis Okanović i naša maca - Macika. Mi smo vječite skitnice koje je spojila ljubav prema putovanjima i planinarenju. Prije nepune tri godine smo odlučili da usvojimo jedno mače, i tada u naš život ulazi Macika. Možemo reći da usvajanje Macike je naša najbolja životna odluka.

Udomili smo je kad je imala malo manje od mjesec dana i brzo smo se navikli na zajednički život. S obzirom da svaki slobodan momenat koristimo za planinarenje, jednom prlikom smo je odučili povesti sa nama na planinu Lisac. Prvih deset minuta smo je nosili, zatim je ležala na ruksaku, da bi nekoliko minuta kasnije odlučila šetati sama...i tu počinje cijela priča....

Macika putuje, planinari i očarava sve one koji je sretnu ili upoznaju. Gdje god se pojavi donosi sreću i mami osmijehe. Vesela je i razigrana kada istražuje prirodu oko sebe, pa je zadovoljstvo posmatrati je tokom planinarenja.

Na nagovor prijatelja smo pokrenuli fb stranicu Trio fantastiko, pa evo sad i web stranicu odlučismo da pokrenemo, da bi Macikini pratioci lakše pronalazili ideje za njihova buduća putovanja.

Cilj nam je potaknuti ljude da provode više vremena u prirodi i više planinare, jer oko nas zaista ima mnogo prirodnih bogatstava koja bismo trebali cijeniti. Smatramo da treba putovati i upoznavati prirodne ljepote drugih zemalja, ali možda prvo treba obići svoj rodnu zemlju i upoznati je što je više moguće. Ni svjesni nismo kakve bisere sve krije, a mi smo još uvijek na početku istraživanja i upoznavanja.

Također nam je cilj da probudimo svijest kod ljudi da mačke ne moraju biti samo kućni ljubimci koji se izležavaju pored prozora, nego mogu aktivan i predivan život da imaju. Mnogo više uživaju u prirodi, u svom prirodnom okruženju nego zatvorene između četiri zida, a Macika je dobar primjer za to.

Najviši vrh na kojem je Macika bila je Grossglockner - najviši vrh Austrije (3798 m/nv).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram